Case: Screenen voor a.s.r.

A.s.r. kwam bij Valicare terecht met een concreet screeningsprobleem. De verzekeringsmaatschappij moet volgens de wet al hun medewerkers om de 3 jaar screenen. Dat komt neer op zo’n 1.000 medewerkers per jaar. Daarnaast moeten ook alle nieuwe medewerkers een pre-employment screening doorgaan. Een tijdsintensief proces. Met de oplossing van Valicare bespaart a.s.r. enorm veel tijd en gaat de screening volledig geautomatiseerd.

A.s.r. checkt of haar medewerkers in 4 verschillende registers staan van Stichting CIS, de SFH, EVA, IVA en BKR. Daarnaast is het personeel verplicht om een VOG aan te vragen en een Insolventie check te doen. Voorheen werden al deze checks handmatig uitgevoerd. Met de software van Valicare is dit proces stukken sneller geworden.

Koppeling met Oracle en FRISS

Om de screening zo efficiënt mogelijk te laten verlopen, hebben wij een koppeling ontwikkeld met Oracle Taleo, de recruitment software van a.s.r.. Vanuit Taleo worden de persoonsgegevens opgehaald. De gegevens worden vervolgens automatisch gecheckt met de registers van CIS. Wanneer er een onregelmatigheid geconstateerd wordt, schiet de data door naar FRISS(risico en fraudedetectie). Is er niets aan de hand? Dan vervolgt de data zich naar de Valicare-portal. In deze omgeving worden de medewerkers uitgenodigd om zelf de checks uit te voeren. Hier kunnen zij o.a. een VOG, diploma en een ID-bewijs valideren. Na het voltooien van de screening wordt de data volledig geëncrypt teruggestuurd naar Oracle. Zo blijft alle data op één centrale plek.

Automatische herhaling

De datum waarop de checks worden gedaan, wordt toegevoegd aan de medewerkerskaart in Oracle. Na 3 jaar wordt gecontroleerd of de medewerker nog in dienst is, vervolgens wordt het hele proces automatisch opnieuw gestart.

Maatwerk screeningsoplossing

Wilt u een soortgelijke oplossing als a.s.r.? Neem dan contact op met ons. We denken graag met u mee voor een passende screeningsoplossing.

Contact opnemen