Meer tijd voor mensen dankzij automatisering van HR-processen

De automatisering van HR-processen zorgt ervoor dat HR-professionals meer tijd krijgen voor hetgeen wat zij echt belangrijk vinden: de mensen in het bedrijf. Hoewel HR-professionals tegenhoudend zijn over digitalisering, zien ook zij voor zich dat bepaalde processen over 10 jaar volledig geautomatiseerd zijn.

Nieuwe rol voor de HR-professional

Uit het onderzoeksrapport ‘What’s next? HR van 2020 naar 2030’ van Nextmoves blijkt dat HR-professionals verwachten dat hun rol in 2030 is veranderd. Van de ruim 300 bevraagde HR-professionals verwacht 24% over 10 jaar voornamelijk coach te zijn. Daarop volgend verwachten zij rollen te vervullen als strateeg (12%) en business partner (11%). Allemaal rollen waarbij meer tijd voor mensen wordt gemaakt in plaats van administratieve handelingen.

Meer dan de helft (61%) van de HR-professionals is ook van mening dat het HR-vak mensenwerk is. Zij staan terughoudend tegenover automatisering. Toch verwachten ze wel veel digitalisering. Volgens 39% van de HR-professionals is in 2030 de sollicitatieprocedure volledig geautomatiseerd.

Digitalisering hoog op de agenda

Digitalisering wordt genoemd als een belangrijke trend binnen HR. “Digitale tools voor onboarding, performance management en offboarden zijn versneld op de agenda gekomen. De komende jaren zal digitaliseren hoog op de agenda blijven. Veel HR-afdelingen leggen de nadruk op snelheid en efficiency.”, aldus de auteur van het artikel ‘7 trends voor HR in 2021’ op PWnet.nl.

Volledig geautomatiseerde software

De pre-employment screeningsoftware van Valicare zorgt ervoor dat HR-professionals zich juist meer tijd overhouden om zich bezig te houden met de medewerkers. Valicare automatiseert een groot administratief deel van het onboardingstraject. Door onze slimme technologie gaat het valideren van de documenten van kandidaten sneller, simpeler en vele malen goedkoper. Als werkgever zet u de checks met een aantal klikken klaar. De sollicitant of nieuwe medewerker verzamelt en deelt de benodigde gegevens daarna vanuit één centrale plek. Snel, simpel en veilig. Hierdoor bespaart u als HR-professional tijd op administratieve handelingen en wint u meer tijd om op te treden als coach.

Benieuwd naar onze software en de integratiemogelijkheden?

Vraag vrijblijvend een demo aan