Screenen in bouw en techniek

Als aannemer in de bouw en techniek wilt u zo snel mogelijk de juiste mensen op de bouwplaats hebben staan. Het is daarbij van belang dat al deze mensen geschikt en gekwalificeerd zijn om aan de slag te gaan. Om hier zeker van te zijn dient u dit als aannemer eerst te controleren. Voer daarom voordat u iemand aanneemt een screening uit.

Pre-employment screening

Met de Valicare Screeningtool voert u snel en eenvoudig een pre-employment screening uit. Dit is met een paar klikken op de knop gebeurd. Via de portal van Valicare selecteert u de checks die u nodig hebt voor de functie. Vervolgens stuurt u de sollicitant een uitnodiging om het screeningsprofiel in te vullen. Hij of zij verzamelt zelf de gegevens die gevraagd worden en valideert ze via het systeem. Omdat de kandidaat zelf de gegevens ophaalt en toestemming geeft om deze in te zien, is het systeem volledig AVG-proof.

VCA-diploma en VOG

Om aan de slag de gaan in de bouw en techniek dient een medewerker te beschikken over een VCA-diploma. Hiermee weet u als bedrijf zeker dat een medewerker op de hoogte is van relevante regelgeving op veiligheidsgebied. Daarnaast vraagt u via Valicare versneld een VOG aan, zodat mensen binnen no-time aan hun opdracht kunnen beginnen.

Zzp'ers en uitzendkrachten

Werkt uw bedrijf veel met zzp’ers en uitzendkrachten? Dan kan het handig zijn om ook checks uit te voeren op bankrekeningnummer, btw-nummer en KvK-nummer. Op die manier bent u er zeker van dat de mensen waarmee u zaken doet, geregistreerd zijn als ondernemer in de Kamer van Koophandel, een geldig btw-nummer hebben en of het opgegeven bankrekeningnummer klopt met de persoon.

Lees hier meer over het screenen van zzp’ers.

Andere relevante checks die wij aanraden voor de bouw en techniek zijn identiteit, diploma’s en certificaten, referenties, arbeidsverleden, rijbewijs, integriteitsverklaring en BHV.

Vraag een gratis demo aan