Screenen in de financiële dienstverlening

Binnen de financiële dienstverlening wordt er veel gewerkt met vertrouwelijke cijfers en persoonsgegevens van klanten. Om je bedrijf te beschermen tegen fraude, misbruik of het lekken van deze informatie dient de veiligheid optimaal te zijn. Dat begint bij de medewerkers binnen je organisatie. Voordat je iemand in dienst neemt, kun je een pre-employment screening uitvoeren. Hiermee kun je controleren of de persoon geschikt is om binnen jouw organisatie te werken.

Kandidaten screenen

Een pre-employment screening doe je eenvoudig en snel met de Valicare Screeningstool. Via de portal log je in en selecteer je de checks die vereist zijn voor functie. Vervolgens nodig je de kandidaat uit om het screeningsprofiel in te vullen. De kandidaat verzamelt zelf de gevraagde gegevens en valideert deze via het systeem. De gegevens worden door de kandidaat zelf opgehaald, waardoor hij of zij direct toestemming geeft aan jouw bedrijf om deze in te zien. Hierdoor is het systeem volledig AVG-proof. Van de screening draai je eenvoudig een rapportage uit, waardoor je in een oogopslag ziet of de sollicitant geschikt is voor de baan.

BKR en Insolventie check

In de financiële dienstverlening werk je veel met cijfers en geld. Het kan voor sommige posities dus interessant zijn om te weten of een kandidaat leningen heeft lopen en zijn of haar rekeningen netjes betaalt. Dit kun je eenvoudig toetsen door de eigen inzage bij het BKR. Een verdieping daarop is de Insolventie check. Daarmee kun je controleren of iemand te maken heeft, of te maken heeft gehad met faillissementen, surseances van betaling of schuldsaneringen.

Andere relevante checks binnen de financiële dienstverlening zijn identiteit, diploma’s en certificaten, referenties, rijbewijs, VOG, arbeidsverleden, integriteitsverklaring, bhv, social media profiel, bankrekening, KvK-nummer en btw-nummer.

Vraag een gratis demo aan