Screenen in de financiële dienstverlening

Binnen de financiële dienstverlening wordt er veel gewerkt met vertrouwelijke cijfers en persoonsgegevens van klanten. Om uw bedrijf te beschermen tegen fraude, misbruik of het lekken van deze informatie dient de veiligheid optimaal te zijn. Dat begint bij de medewerkers binnen uw organisatie. Voordat u iemand in dienst neemt, voert u een pre-employment screening uit. Hiermee kunt u controleren of de persoon geschikt is om binnen uw organisatie te werken.

Kandidaten screenen

Een pre-employment screening doet u eenvoudig en snel met de Valicare Screeningsoftware. Via de portal logt u in en selecteert u de checks die vereist zijn voor functie. Vervolgens nodigt u de kandidaat uit om het screeningsprofiel in te vullen. De kandidaat verzamelt zelf de gevraagde gegevens en valideert deze via het systeem. De gegevens worden door de kandidaat zelf opgehaald, waardoor hij of zij direct toestemming geeft aan uw bedrijf om deze in te zien. Hierdoor is het systeem volledig AVG-proof. Van de screening draait u eenvoudig een rapportage uit, waardoor u in een oogopslag ziet of de sollicitant geschikt is voor de baan.

BKR en Insolventie check

In de financiële dienstverlening wordt veel met cijfers en geld gewerkt. Het kan voor sommige posities dus interessant zijn om te weten of een kandidaat leningen heeft lopen en zijn of haar rekeningen netjes betaalt. Dit toetst u eenvoudig door de eigen inzage bij het BKR. Een verdieping daarop is de Insolventie check. Daarmee controleert u of iemand te maken heeft, of te maken heeft gehad met faillissementen, surseances van betaling of schuldsaneringen.

Andere relevante checks binnen de financiële dienstverlening zijn identiteit, diploma’s en certificaten, referenties, rijbewijs, VOG, arbeidsverleden, integriteitsverklaring, bhv, social media profiel, bankrekening, KvK-nummer en btw-nummer.

Vraag een gratis demo aan