Screenen in het onderwijs

In het onderwijs wordt voornamelijk met kinderen gewerkt. U wilt er zeker van zijn dat zij in een veilige en betrouwbare omgeving les krijgen. Dit is grotendeels afhankelijk van de leerkrachten die voor de klas staan. Om uit te sluiten dat er alleen gekwalificeerde en geschikte onderwijzers voor de klas staan, is het belangrijk om een pre-employment screening uit te voeren.

Leerkrachten screenen

Een pre-employment screening voert u eenvoudig en snel uit met de Valicare Screeningsoftware. U logt in op de portal en u selecteert de checks voor de functie die u open hebt staan. Vervolgens nodigt u de sollicitant uit om het screeningsprofiel te vullen. Zij of hij verzamelt zelf de gegevens die gevraagd worden.

Verklaring Omtrent Gedrag

Medewerkers die werkzaam zijn of verbonden zijn aan een onderwijsinstelling zijn wettelijk verplicht om over een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) te beschikken. Daarnaast heeft u op een school meerdere bhv’ers nodig. Handig om te checken is dan ook of een leerkracht of andere medewerker een bhv-diploma heeft.

Andere relevante checks voor in het onderwijs zijn identiteit, diploma’s en certificaten, referenties, arbeidsverleden en social media profiel.

Vraag een gratis demo aan