Screenen van zzp'ers

Werk jij regelmatig samen met zzp’ers? Voor de veiligheid van je bedrijf is het goed om te weten met wie je zakendoet. Dit kun je eenvoudig afvangen met de Valicare Screeningstool. Voor je in zee gaat met een zzp’ers vraag je hem of haar om de screening te doorlopen. Hiermee controleer je eenvoudig en snel of dit de juiste samenwerkingspartner is voor jouw bedrijf.

Snel en eenvoudig screenen

Met de Valicare screeningstool voer je snel en eenvoudig een screening uit. Via de portal log je in en kies je de checks die jij relevant vindt. Vervolgens nodig je de zzp’er uit om het screeningsprofiel in te vullen. Hij of zij verzamelt zelf de gevraagde gegevens en valideert deze via het systeem. De gevalideerde checks draai je uit in een rapportage. Zo zie je in een oogopslag of de zzp’er in de basis geschikt is voor de baan.

Bankrekening check

Handige checks bij het screenen van zzp’ers zijn bankrekeningnummer, btw-nummer en KvK-nummer. Op die manier ben je er zeker van dat de zzp’ers waarmee je zakendoet, geregistreerd zijn als ondernemer in de Kamer van Koophandel, een geldig btw-nummer hebben en of het opgegeven bankrekeningnummer klopt met de persoon en het bedrijf. De financiële afhandeling met zzp’ers wordt op deze manier een stuk betrouwbaarder en veiliger.

Andere relevante checks voor het screenen van zzp’ers zijn identiteit, diploma’s en certificaten, referenties, rijbewijs, VOG, arbeidsverleden, integriteitsverklaring en social media profiel.

Vraag een gratis demo aan