Over ons

Hoe het allemaal begon

Valicare is actief als online screening-platform, waarbij we een nieuwe vorm van screenen introduceren in de markt. Onze ambitie is om heel Nederland aan het screenen te krijgen. Een grote kracht van ons is flexibiliteit. We zijn een screening & software bedrijf en hebben een eigen team van developers en ontwerpers in huis. Hierdoor kunnen we effectief inspelen op de behoefte van de cliënt. Vaak genoeg zijn nieuwe functionaliteiten al binnen een korte termijn opgeleverd. Dit zorgt voor een meer uitgebreide screening-tool en meer blije clienten! Wij stoppen dus niet bij het leveren van de screening-portal maar denken ook helemaal met u mee.

Hoe gaat de screening in zijn werk?

Onze geavanceerde screening-tool maakt het mogelijk om een screening eenvoudig met één druk op de knop in gang te zetten. We bieden een breed assortiment van checks aan die toepasbaar zijn in diverse branches. Onze diensten zijn af te nemen in de vorm van een API of als standalone. Daarbij voorzien wij onze cliënt van een eigen portal waarbij er gescreend kan worden vanuit een Private Label. Onze focus ligt op het screenen van data. Het resultaat om te beoordelen is aan de werkgever. Ons systeem is zo opgebouwd dat screenen in eigen beheer nu eenvoudig mogelijk gemaakt wordt. Als bedrijf kunt u zonder enige moeite een eenduidig screening-beleid uitrollen.

AVG

Vanaf 25 mei 2018 is de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) van toepassing. Dit betekent dat in de hele Europese Unie (EU) dezelfde privacywetgeving geldt. De Wet Bescherming Persoonsgegevens (WBP) geldt niet meer. De AVG is ook wel bekend onder de Engelse naam: General Data Protection Regulation (GDPR).

Een belangrijk deel van de AVG is dat wij voldoen aan de voorwaarden om geldige toestemming te krijgen van de mensen om hun persoonsgegevens te verwerken. Ons systeem kan real-time aantonen dat men uitdrukkelijk toestemming geeft om gegevens te valideren. Daarnaast maken wij het net zo makkelijk om deze toestemming per direct weer in te kunnen trekken. Men kan op elk moment de gegevens wijzigen of verwijderen. Ook bieden wij het recht op vergetelheid en data-portabiliteit. In onze privacy statement is opgenomen welke gegevens wij exact verwerken en met welk doel. Daarnaast zijn daar ook de contactgegevens te vinden indien er vragen of opmerkingen zijn.

ISO27001

Veiligheid staat bij ons zeer hoog in het vaandel. Wij werken hierom volgens de ISO27001 richtlijnen en zullen heel binnenkort opgaan voor de audit. Hiermee kunnen we aan onze stakeholders aantonen dat wij als bedrijf een set van processen, maatregelen en procedures hanteren om adequaat met elke vorm van informatiebeveiliging om te gaan. We maken gebruik van passende operationele en technische standaarden om uw informatie te beschermen. Onze datacenters vallen onder Nederlandse wet- en regelgeving en voldoen aan de strenge Nederlandse en Europese wetgeving met betrekking tot logische en fysieke toegangsbeveiliging en continuïteit. De datacenters zijn ISAE 3000 type 2 gecertificeerd en bevinden zich uitsluitend in Nederland, te Amsterdam en Oudemeer vlakbij Schiphol.

Privacy

avg-proof.jpg#asset:132